Logo
Nevíte si rady? Zavolejte.
0 ks
za 0,00 Kč
Nákupní košík je prázdný
Potřebujete poradit? Neváhejte nás kontaktovat.

TRÁPÍ VÁS? / Artróza

Většinou jde o vlhké horko, které se ukládá kolem kloubů.

Jak že v našem těle vzniklo?

Dle TCM je vlhkost v organismu způsobena špatnou funkcí dráhy sleziny. Slezinu nejvíce oslabuje nesprávná strava, nadměrné starosti, přepracování či duševní únava.

Oslabená slezina neumí správně zpracovávat potravu a tekutiny (na vyživující energii čchi Qi a krev XUE) a důsledkem toho se může hromadit tzv. kalného vlhka, jež prosakuje do spodní části těla.

Tato usazená odpadní vlhkost pak brání volnému průběhu energie Qi a tím i její stagnaci, jež později vyvolá horko (podobně jako v případě „doutnajícího kompostu“).

Výsledkem toho všeho je stav vlhkého horka. S přibývajícím věkem se určité množství vlhka (kalu) vždy nahromadí, podobně jako se i trubky či trysky časem zanáší.

Můžete použít i Gua sha destičky.

Zobrazuji 1-7 z 7
  • TOP produkt
TCM BOHEMIA STÍN BROKÁTOVÉHO ZÁVOJE  200 kuliček
ks
  • TOP produkt
TCM BOHEMIA Obnova základu
ks
  • TOP produkt
  • Akce
TCM BOHEMIA Slzovka Vakuovaná 400g
Balení
    TCM HERBS SÍLA OPRAVDOVÉHO BOJOVNÍKA 100 tablet
    Běžná cena 350 Kč
    300 Kč
    300 Kč
    ks
    • TOP produkt
    TCM HERBS NÁPOJ ČÍNSKÝCH MUDRců 100g
    ks
    • Novinka
    Semínko Vakárie
    48 Kč
    48 Kč
    ks
    • Novinka
    čína - přírodní pryskyřice
    ks
    Produktů na stránku 72144216

    Doporučené potraviny: Obecně se dle TCM doporučují jídla vysušující vlhko a ochlazující horko. Takovými potravinami jsou hlavně slzovka či ideální k snídani slzovkový Nápoj čínských MUDRců, celer, fazole mungo, okurky, mrkev, řeřicha, všechny druhy melounů (čerstvé) a brusinky (sušené i kompotované). V

    šechny tyto potraviny, kromě posledních dvou, by se měly konzumovat vždy lehce povařené a rýže by se měla stát základní obilninou, neboť je i mírně močopudná a tedy odvádí vlhko.


    Další vhodné potraviny: kroupy, jáhly, pohanka, pšeničné klíčky, ječmen, fazole adzuki, produkty se sóji kupř. tofu (sójový sýr), řapíkatý celer, cukety, dýně, čekanka, hlávkový salát, kapusta, kukuřice, hlávkové a čínské zelí, brokolice, lilek, ředkvičky, kapr, králík, banány, maliny, mandarinky, ananas, grapefruit, šalvěj, plody hlohu, zelený čaj, carro kafé.

     

    Nedoporučené potraviny: alkohol, černá káva, tučná, smažená a grilovaná jídla, uzeniny, vepřové maso, sladkosti, čokoláda, zmrzlina, kravské mléko a výrobky z něho (jogurty apod.), oříšky.